Prof. Dr. Kehinde Adekunbi Taiwo

Profil

Derzeitige StellungProfessor W-3 und Äquivalente
FachgebietBioverfahrenstechnik
Keywordsfood materials, non thermal pretreatment processing, composite food formulation, storage and shelf life studies, Dehydration and Rehydration properties of food
Auszeichnungen

2005: 3. George Weston Fellowship awarded by the ACU for the 2004/2005 Titular Fellowships, Department of Agricultural and Bio-resource Engineering, University of Saskatchewan, Saskatoon, Canada, May –Sept., 2005

1999: 2. Alexander von Humboldt Fellowship Sept –Dec 1999 German language course at the Goethe Institute, Berlin and Jan 00 – April 01, Dept. of Food Biotechnology and Process Engineering, Technical University, Berlin

1992: 1. DAAD Fellowship award to attend the 28th International Seminar for Research and Teaching in Chemical Engineering and Physical Chemistry at the Institut fur Lebensmittelverfahrenstechnik, University of Karlsruhe, Germany, May 1992 to July 1993

1986: Postgraduate Fellow, Obafemi Awolowo University, Ile-Ife,

Aktuelle Kontaktadresse

LandNigeria
OrtIle-Ife
Universität/InstitutionObafemi Awolowo University
Institut/AbteilungDepartment of Food Science and Technology

Gastgeber*innen während der Förderung

Prof. Dr. Dietrich KnorrFachbereich 15 - Lebensmittelwissenschaft und Biotechnologie, Technische Universität Berlin, Berlin
Prof. Dr. Jan FrankInstitut für Biologische Chemie und Ernährungswissenschaft, Universität Hohenheim, Stuttgart
Beginn der ersten Förderung01.01.2000

Programm(e)

1998Georg Forster-Forschungsstipendien-Programm