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Profil
| Derzeitige Stellung | Professor W-2 und Äquivalente |
|---|---|
| Fachgebiet | Lebensmittelchemie,Pflanzenphysiologie |
| Keywords | terpenes, food flavour, enantioselective analysis |
Aktuelle Kontaktadresse
| Land | Deutschland |
|---|---|
| Ort | Bonn |
| Universität/Institution | Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn |
| Institut/Abteilung | Professur Lebensmittelchemie |
Gastgeber*innen während der Förderung
| Prof. Dr. Dr. Bruce A. McFadden | Institute of Biological Chemistry, Washington State University, Pullman |
|---|---|
| Prof. Dr. Rodney Croteau | Institute of Biological Chemistry, Washington State University, Pullman |
| Beginn der ersten Förderung | 01.08.1999 |
Programm(e)
| 1999 | Feodor Lynen-Forschungsstipendien-Programm |
|---|
Publikationen (Auswahl)
| 2002 | Matthias Wüst, Rodney B. Croteau: Hydroxylation of Specifically Deuterated Limonene Enantiomers by Cytochrome P450 Limonene-6-Hydroxylase Reveals the Mechanism of Multiple Product Formation. In: Biochemistry, 2002, 1820-1827 |
|---|---|
| 2001 | Matthias Wüst, Dawn B. Little, Michel Schalk, Rodney Croteau: Hydroxylation of Limonene Enantiomers and Analogs by Recombinant (-)-Limonene 3- and 6-Hydroxylases from Mint (Mentha) Species: Evidence for Catalysis within Sterically Constrained Active Sites. In: Archives of Biochemistry and Biophysics, 2001, 125-136 |