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Profil
Derzeitige Stellung | Professor W-2 und Äquivalente |
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Fachgebiet | Lebensmittelchemie,Pflanzenphysiologie |
Keywords | terpenes, food flavour, enantioselective analysis |
Aktuelle Kontaktadresse
Land | Deutschland |
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Ort | Bonn |
Universität/Institution | Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn |
Institut/Abteilung | Professur Lebensmittelchemie |
Gastgeber*innen während der Förderung
Prof. Dr. Dr. Bruce A. McFadden | Institute of Biological Chemistry, Washington State University, Pullman |
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Prof. Dr. Rodney Croteau | Institute of Biological Chemistry, Washington State University, Pullman |
Beginn der ersten Förderung | 01.08.1999 |
Programm(e)
1999 | Feodor Lynen-Forschungsstipendien-Programm |
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Publikationen (Auswahl)
2002 | Matthias Wüst, Rodney B. Croteau: Hydroxylation of Specifically Deuterated Limonene Enantiomers by Cytochrome P450 Limonene-6-Hydroxylase Reveals the Mechanism of Multiple Product Formation. In: Biochemistry, 2002, 1820-1827 |
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2001 | Matthias Wüst, Dawn B. Little, Michel Schalk, Rodney Croteau: Hydroxylation of Limonene Enantiomers and Analogs by Recombinant (-)-Limonene 3- and 6-Hydroxylases from Mint (Mentha) Species: Evidence for Catalysis within Sterically Constrained Active Sites. In: Archives of Biochemistry and Biophysics, 2001, 125-136 |