Prof. Dr. Ganiyu Oboh

Profil

Derzeitige StellungProfessor W-3 und Äquivalente
FachgebietBiochemie,Biochemie und Biophysik der Pflanzen,Lebensmittelchemie
Keywordsgreen, leaf, vegetables, phenol, antioxidant
Auszeichnungen

2018: Best Inventor of the Year Award, Federal University of Technology, Akure

2014: Regular Associate (Biophysics) Award, Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics, Trieste, Italy

2012: Distinguished Alumnus Award (2012), School of Sciences, Federal University of Technology, Akure.

2009: Best Researcher of the Year Award (2009), Federal University of Technology, Akure.

2009: CAS-TWAS Visiting Scholar, Institute of Nutritional Sciences, Shanghai Institutes of Biological Sciences, Chinese Academy of Sciences, Shanghai, China

2007: Alexander von Humboldt (AvH) Deutsch Language Fellowship; Goethe Institute Dresden, Germany

2007: Alexander von Humboldt (AvH) Foundation Postdoctoral Fellow; Technische Universität Dresden, Germany

2005: TWAS-CNPq Postdoctoral Fellowship; Universidade Federal de Santa Maria, Brazil

2000: Junior Associate (Biophysics) Award, Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics, Trieste, Italy

1993: Federal Government Scholarship Award for Post-Graduate Studies

Aktuelle Kontaktadresse

LandNigeria
OrtAkure
Universität/InstitutionFederal University of Technology Akure ( FUTA)
Institut/AbteilungDepartment of Biochemistry

Gastgeber*innen während der Förderung

Prof. Dr.-Ing. Thomas HenleFakultät für Mathematik und Naturwissenschaften, Institut für Lebensmittelchemie, Technische Universität Dresden, Dresden
Prof. Dr. Heike RaddatzFachbereich Bauingenieurwesen, Lebensmitteltechnik, Versorgungstechnik (BLV), Hochschule Trier, Trier
Beginn der ersten Förderung01.08.2007

Programm(e)

2005Georg Forster-Forschungsstipendien-Programm

Publikationen (Auswahl)

2009Ganiyu Oboh, Thomas Henle: Antioxidant and inhibitory effects of aqueous extracts of Salvia officinalis leaves on some pro-oxidants induced lipid peroxidation in brain and liver – in vitro . In: Journal of Medicinal Food , 2009, 77-84
2009Ganiyu Oboh, Heike Raddatz, Thomas Henle: Characterization of the antioxidant properties of hydrophilic and lipophilic extracts of Jute (Corchorus olitorius) leaf . In: International Journal of Food Sciences & Nutrition , 2009, 124-134
2008Ganiyu Oboh, Heike Raddatz, Thomas Henle: Antioxidant properties of polar and non-polar extracts of some tropical green leafy vegetables. . In: Journal of the Sciences of Food & Agriculture , 2008, 2486 - 2492