Dr. Jun Niimi

Profil

Derzeitige StellungPost Doc
FachgebietLebensmittelchemie
KeywordsGeographic location, Sensory profiling, Truffle, Microbiome, GC-MS-O

Aktuelle Kontaktadresse

LandDeutschland
OrtFrankfurt am Main

Gastgeber*innen während der Förderung

Prof. Dr. Helge BodeInstitut für Molekulare Biowissenschaften, Goethe-Universität Frankfurt am Main, Frankfurt am Main
Dr. Richard SplivalloInstitut für Molekulare Biowissenschaften, Goethe-Universität Frankfurt am Main, Frankfurt am Main
Beginn der ersten Förderung01.10.2018

Programm(e)

2018Humboldt-Forschungsstipendien-Programm für Postdocs

Publikationen (Auswahl)

2021Jun Niimi and Aurélie Deveau and Richard Splivallo: Aroma and bacterial communities dramatically change with storage of fresh white truffle Tuber magnatum. In: LWT, 2021, 112125
2020Jun Niimi and Bernat Guixer and Richard Splivallo: Odour active compounds determined in the headspace of yellow and black plum wines (Prunus domestica L.). In: LWT, 130, 2020, 109702
n.n.Niimi, Jun and Deveau, Aurélie and Splivallo, Richard: Geographical-based variations in white truffle Tuber magnatum aroma is explained by quantitative differences in key volatile compounds. In: New Phytologist, n/a, n.n.,